همه چیز درباره مفصل شارکو

مفصل شارکو از جمله بیماری هایی است که در برخی از افراد ایجاد می شود. این بیماری در واقع در قرن نوزدهم و از سوی شخصی به نام شارکو مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت از این رو به این نام خوانده شد.

این بیماری در بخش مفاصل و استخوان های اطراف مفاصل ایجاد می شود و موجب بروز علائمی نیز می گردد.

در این مقاله برآنیم که مهم ترین و اصلی ترین مباحثی که در زمینه مفصل شارکو وجود دارد را در قالب بخش های مختلفی مورد بحث و بررسی قرار دهیم.

علائم مفصل شارکو چیست؟

مفصل شارکو چیست؟

مفصل شارکو در واقع به حالتی گفته می شود که فرد در آن حالت مفاصل کاملا تغییر شکل یافته ای دارد که از شکل اصلی مفاصل فاصله زیادی دارد.

مساله مهمی که در این بیماری وجود دارد این است که فرد هیچ گونه دردی را احساس نمی کند. برای مثال تصور کنید مفصل یا استخوان از جایگاه اصلی خود حرکت کرده باشد و به شکلی غیر طبیعی شکل گرفته باشد و علیرغم تمامی این مسائل فرد دردی را متوجه نباشد. بنابراین بسیار امری غیر طبیعی خواهد بود.

شارکو چه علائم و نشانه هایی دارد؟

در واقع این بیماری از جمله بیماری هایی است که می توان از ظاهر بدن افراد به تشخیص این بیماری رسید زیرا که کاملا این بیماری در سطح جسمانی بیرونی بروز و ظهور دارد.

از جمله نشانگان بیماری مفصل شارکو می توان موارد زیر را برشمرد:

  1. از مهم ترین و اصلی تری نشانه های مفصل شارکو این است که مفصل به طور جدی تغییر شکل داده است و از حالت عادی فاصله بسیاری دارد.
  2. تورم و التهاب در بخشی که به این عارضه مبتلا شده است
  3. مفصل علاوه بر تغییر شکل، تغییر رنگ نیز می دهد و از این رو قرمز تر می شود.
  4. در این مفاصل میزان زیادی از آب تجمع یافته اند که می توان به وضوح آن ها را با عکسبرداری دید.
  5. در این بیماران ایجاد عفونت های پوستی و در سطح عمیق بسیار رخ می دهد.

نکته

نکته ای که وجود دارد این است که تمامی این علائم یا درد و ناراحتی به همراه ندارد یا اینکه درد بسیار خفیفی را برای بیمار ایجاد می کند.


علل بروز بیماری مفصل شارکو چیست؟

در واقع علل مختلفی می تواند در بروز این بیماری دخیل باشد.

  • دیابت از جمله علل تاثیر گذاری است که تا حد زیادی موجب می شود که حس درد و اعصاب از بین برود. در نتیجه مفصل شارکو ایجاد می شود.
  • سفلیس
  • جذام

تمامی این عوامل و نیز هر عاملی که زمینه ساز بروز بی حسی در اندام و نیز مفاصل شود، می تواند عاملی جدی بر بروز بیماری مفصل شارکو باشد.

درواقع این بیماری بدین گونه ایجاد می شود:

ابتدائا عللی موجبات بروز بی حسی مفصلی را فراهم می کنند.

سپس با بروز کوچکترین ضربه، آسیب یا شکستگی اتفاقی که رخ می دهد این است که استخوان فرد از حالت اصلی و ابتدایی خود خارج  می شود.

در مدت زمانی که هنوز استخوان جوش نخورده است به جهت بی حسی و عدم احساس درد فرد محل شکسته شده را به طور نامناسبی حرکت می دهد.

در نهایت تمامی این عوامل دست به دست هم داده و مفصل شارکو ایجاد می شود.


آیا مفصل شارکو درمان پذیر است؟

واقعیتی که وجود دارد مبنی بر این است که افراد می توانند با اقداماتی به حل و رفع مشکلات مفصلی از جمله مفصل شارکو بپردازند.

در بیماری مفصل شارکو اقدامی که انجام می شود این است که حتما باید عاملی که موجب شده است فرد بیحسی درد داشته باشد شناسایی شود و در نهایت درمان انجام شود.

بعد از اینکه این علت برطرف شد پای فرد یا هر منطقه ای از مفاصل که شارکو هستند باید گچ گیری انجام شود. این گچ گیری باید مدت زمانی باقی بماند تا پزشک یقین داشته باشد که به درستی و کامل جوش خورده اند.

 در نهایت گچ ها از منطقه مورد نظر برداشته می شود.

بعد از اینکه این روش های درمانی انجام شد فرد باید مراقبت های لازم را در جهت جلوگیری از تکرار این اتفاق داشته باشد.

درمان پای شارکو

نکاتی در زمینه مفصل شارکو

  • در بسیاری از موارد مشاهده شده است که افراد از علل زمینه ساز بیماری مفصل شارکو در جسم خودشان بی اطلاع بوده اند. در نتیجه زمانی که با این بیماری مواجه شدند متوجه این وضعیت جسمانی خود می شوند. بنابر این نکته باید بگوییم که همگان حتما باید در قبال مشکلات مفصلی یا شکستگی هایی که در بخش های مختلف استخوان هایشان باآن مواجه می شوند کاملا وسواس داشته باشند و محتاطانه عمل کنند تا از بروز چنین بیماری جلوگیری کنند.
  • روش تشخیص بیماری ابتدائا با معاینات و صحبت هایی ابتدایی است. درنهایت در صورتی که لازم باشد فرد باید تحت رادیوگرافی قرار گیرد تا نواحی داخلی به طور دقیق مورد بررسی و مشاهده قرار گیرد.
  • گچ گرفتن پای برای درمان مفصل شارکو در حالت عادی سه تا شش ماه است. ولی درمواردی ممکن است این زمان کمتر یا بیشتر از این زمان طبیعی باشد.

در حالت کلی باید وضعیت جسمانی فرد بررسی های دقیق شود تا تصمیم گیری های درست تر و منطقی تری در خصوص درمان گرفته شود.

  • نکته ای که باید در آخر یادآور شویم این است که در صورتی که با چنین مشکلی مواجه هستید هیچ گونه نگرانی نداشته باشید. زیرا که نگرانی و اضطراب روند درمان را می تواند با قدری مشکل مواجه سازد. از این رو بهتر است که با نهایت همکاری و بدون دغدغه وارد روند درمان شوید و از تجربه و مهارت پزشک برای درمان بهتر بهره ببرید.

نتیجه گیری

در پایان این نکته را به عزیزان و همراهان همیشگی مان یادآور می شویم، در صورتی که با مشکلاتی در بخش های استخوانی و نیز مفاصل مواجه هستید حتما اولین کاری که باید انجام دهید این است که با بهترین و معتبر ترین متخصصین این حوزه درمیان بگذارید.

براساس قاعده ای که می گوید پیشگیری بهتر از درمان است باید بگوییم هرچقدر از بروز بیماری های مختلف پیشگیری کنید بهتر است ولی در صورتی که علائم بیماری را در مراحل اولیه مشاهده کردید به میزانی که روند درمان سریعتر آغاز شود احتمال موفقیت نتیجه درمان نیز افزایش خواهد داشت.

مطالب اخیر

رسانه‌های اجتماعی