Search
Close this search box.
درمان شکستگی کشکک زانو

درمان شکستگی کشکک زانو

شکستگی کشکک زانو

در قسمت جلوی زانو استخوان کوچکی به نام کشکک یا پتلا وجود دارد که این استخوان در مقابل آسیب ها و ضربات بسیار حساس می باشد . هر گونه آسیب به این ناحیه بسیار جدی خواهد بود و می تواند مانع خم شدن زانو در حین حرکت شود .

درمان شکستگی کشکک زانو با توجه به میزان آسیب متفاوت می باشد . در مواقعی که آسیب دیدگی جزئی باشد درمان ها به صورت بستن زانو با آتل میسر می باشد اما در برخی موارد که میزان آسیب دیدگی شدید باشد و منجر به خارج شدن استخوان از جای خود شده باشد در این موارد به منظور درمان از جراحی برای بهبود و تثبیت استخوان در جای خود و دامنه حرکتی استفاده می شود .


آناتومی کشکک زانو

استخوان کوچکی در قسمت جلوی زانو به نام کشکک زانو قرار دارد، که این ناحیه محل اتصال و طلاقی استخوان فمور و تیبیا می باشد . کشکک زانو از صدمات و آسیب های جدی به این ناحیه پیشگیری می نماید . در قسمت استخوان فمور و کشکک زانو، مایعی وجود دارد که این مایع امکان حرکت استخوان زانو را بدون ساییدگی فراهم می آورد .

درمان شکستگی کشکک زانو

انواع شکستگی کشکک زانو

شکستگی کشکک زانو دارای انوان مختلفی می باشد که در ادامه به هر کدام از آن ها می پردازیم …

شکستگی پایدار

در این نوع شکستگی قسمتی از استخوان که با سایر قسمت ها در ارتباط نیست دچار شکستگی شده و در طول دوره نقاهت و بهبودی استخوان در جای خود ثابت باقی می ماند .

شکستگی باز

به طور معمول در این نوع شکستگی قسمت هایی شکسته شده استخوان با بیرون بدن ارتباط دارند دچار شکستگی می شوند و طول دوره بهبود این نوع شکستگی ها بیشتر خواهد بود . معمولا در این نوع شکستگی ها به دلیل آنکه پوست باز می شود بهتر است زودتر اقدام به درمان نماید زیرا احتمال ابتلا به عفونت وجود خواهد داشت .

شکستگی جابجا شده

در این نوع شکستگی، معمولا قسمت انتهایی استخوان دچار شکستگی شده و جدا می شود، که این امر موجب می شود تا حرکت برای فرد سخت شود و تنها راه درمان این نوع شکستگی ها جراحی خواهد بود .

علت شکستگی کشکک زانو

دلایل مختلفی می تواند موجب شکستگی استخوان کشکک زانو شود که این دلایل عبارت است از:

آسیب دیدگی همانند زمین خوردن یا وارد شدن بیش از حد ضربه به زانو

گاهی اوقات انقباض ناگهانی عضلات چهار سر ران می تواند موجب آسیب و شکستگی کشکک زانو شود

علائم شکستگی کشکک زانو

از شایع ترین علائم و نشانه های این عارضه درد و التهاب می باشد . ناتوانی در راه رفتن، ناتوانی در نگه داشتن زانو در یک حالت از دیگر علائم این بیماری به شمار می آید .

عوارض شکستگی کشکک زانو

بروز برخی از عوارض حتی پس از درمان و بهبود کامل وجود خواهد داشت که این موارد عبارت است از:آرتروز، ضعف عضلانی و درد های مزمن می باشد .

تشخیص شکستگی کشکک زانو

تشخیص توسط متخصص ارتوپدی در ابتدا از طریق معاینه فیزیکی و بررسی علائم و سوابق پزشکی بیمار می باشد . سپس به منظور تشخیص دقیق تر از تست های ارتوپدی نظیر رادیوگرافی ها استفاده می شود .


دکتر مجید عابدی متخصص ارتوپدی، فلوشیب فوق تخصصی جراحی زانو با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد و از بروز عوارض زیاد جلوگیری می کند. جهت مشاوره با بهترین متخصص ارتوپدی در شیراز می توانید با شماره های ۳۲۳۱۳۰۲۱-۰۷۱ و ۰۹۳۳۲۷۷۸۶۷۰ تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرام دکتر مجید عابدی مراجعه نمایید .


درمان شکستگی کشکک زانو

درمان با توجه به وضعیت بیمار مشخص می شود که در ادامه به آن می پردازیم ….

درمان غیر جراحی

در صورتی که میزان آسیب دیدگی و شکستگی بیمار کم و بخشی از استخوان جابجا نشده باشد در این زمان نیازی به انجام جراحی نخواهد بود و با استفاده از آتل و گچ می توان اقدامات درمانی اولیه را انجام داد و در این زمان بهتر است فرد دامنه حرکتی خود را محدود و کنترل نماید .

درمان جراحی

در صورتی که میزان شکستگی زیاد باشد و نوع شکستگی به صورت عرضی یا خرد شده اتفاق افتاده باشد، در این مواقع درمان به صورت جراحی انجام می شود .

کلام آخر

مدت زمان دوره نقاهت و بهبودی بسته به میزان آسیب دیدگی، نوع درمان و مدت زمان فیزیوتراپی متفاوت می باشد . بیشتر بیماران نهایت پس از شش ماه می توانند فعالیت های روزمره خود را انجام دهند .

تغییر سبک زندگی به مخافظت بیشتر از زانو و پیشگیری از شکستگی کمک می کند . سعی نمایید از خم و راست شدن های بیش از حد بپرهیزید و همچنین داشتن رژیم غذایی سالم و متعادل نگه داشتن وزن بدن در بهبود وضعیت بیمار و ابتلا به بسیاری از بیماری ها پیشگیری می نماید .

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به متخصص ارتوپدی خوب در شیراز مراجعه نمایید .

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *