آمادگی قبل از جراحی تعویض مفصل لگن

حتی وقتی که مفصل لگن کاملا از بین رفته است و امکان بازسازی آن وجود ندارد، هنوز یک انتخاب تاثیر گذار و قوی وجود دارد که می تواند بیمار را نجات دهد و آن تعویض مفصل و جایگزین کردن یک مفصل مصنوعی به جای آن است. یک مفصل مصنوعی ران می تواند دردی که سال ها شما را آزار داده از بین ببرد تا بتوانید دوباره لذت یک زندگی فعال را تجربه کنید.

آمادگی قبل از جراحی تعویض مفصل لگن

آناتومی مفصل لگن

یکی از بزرگترین مفاصل بدن، مفصل لگن است. مفصل لگن به صورت گوی شکل بوده و جزئی از استخوان لگن به شمار می آید. قسمت گوی شکل لگن در انتهای استخوان ران قرار دارد.

سطح استخوان مفصل لگن به وسیله غضروف پوشیده شده است. در واقع بافت نازکی در اطراف مفصل به نام پوشینه مفصلی وجود دارد که این پوشینه مایع بین غضروفی را تولید می کند که این مایع موجب کاهش اصطحکاک بین مفصلی می شود.

جالب است بدانید که قسمت گوی شکل با رباط به قسمت کاسه ای شکل متصل می شود که این امر موجب پایداری مفصل می شود.

دلایل اصلی درد لگن

جالب است بدانید که دلایل متفاوتی می تواند منجر به درد و ناراحتی مفصل لگن شود که از دلایل اصلی لگن درد و ناراحتی های این مفصل آرتریت می باشد. دیگر دلایل مفصل لگن عبارت است از: روماتوئید آرتریت، آرتروز و آرتریت تروماتیک، که جز شایع ترین بیماری ها به شمار می آید.

نحوه انجام تعویض مفصل لگن

طی انجام جراحی تعویض مفصل لگن، ابتدا بیمار تحت بیهوشی و یا بی حسی موضعی قرار می گیرد، سپس روی قسمتی از پوست لگن بیمار یک شکافی ایجاد می شود و با برش بافت های زیر پوست و پس از آن عضلات مفصل مشخص می شود. زمانی که سر استخوان ران قابل مشاهده باشد بیرون آورده می شود و با اره جدا شده و سپس برداشته می شود.

در این صورت حفره استابولوم قابل مشاهده خواهد بود و با کمک رنده ای مخصوص غضروف آسیب دیده از داخل حفره استابولوم خارج می شود. سپس کاسه فلزی که با نام کاپ خوانده می شود، داخل این حفره استخوانی قرار می گیرد.

ممکن است برای اتصال کاپ با استخوان لگن از پیچ استفاده شود، سپس یک نیم کره پلاستیکی داخل کاسه فلزی قرار می گیرد. این قطعه پلاستیکی وظیفه غضروف را انجام می دهد، سطح بیرونی کاپ معمولا زیر و خشن است و این موجب می شود تا استخوان به تدریج داخل سطح ناهمواری ها رشد کند و اتصال محکمی بین استخوان و کاپ ایجاد می شود، بدین صورت کاسه مفصل مصنوعی به استخوان متصل می شود. پس از تمامی این مراحل یک طرف استخوان مفصل ران به یکدیگر متصل می شود.

در مرحله بعد طرف مقابل مفصل بالای استخوان ران سوراخ می شود و یک پروتز که به آن پایه می گویند در داخل استخوان قرار می گیرد و یک گوی موقتی روی پایه گذاشته می شود و با قرار گرفتن سر کروی در داخل مفصل مصنوعی عملا جااندازی خواهد شد و قسمت های آن در کنار هم قرار می گیرند.

پس از آن با حرکت دادن مفصل ران دامنه حرکتی مفصل ران بررسی می شود و پس از اطمینان پیدا کردن پایداری مفصل سر اصلی مفصل که از جنس فلز است در داخل کاسه پلاستیکی قرار داده می شود و در آخر محل جراحی کاملا شسته و تمیز شده و در نهایت عضلات و بافت های دیگر بخیه زده می شود.

آمادگی قبل از جراحی تعویض مفصل لگن

اقدامات و رعایت توصیه های پزشکی یکی از مهمترین عواملی است که می تواند در نتیجه جراحی تعویض مفصل لگن تاثیر بگذارد. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید…

معاینات و بررسی های لازم توسط متخصص ارتوپدی به شرح ذیل است:

  • مشاوره قبل از جراحی
  • معاینه فیزیکی
  • انجام آزمایشات پزشکی
  • بررسی سوابق پزشکی
  • مطلع ساختن پزشک از سوابق بیماری، داروهای مصرفی

داروهای ممنوعه قبل از جراحی تعویض مفصل لگن

قبل از انجام جراحی تعویض مفصل لگن در صورتی که دارویی مصرف می کنید بهتر است پزشک خود را مطلع سازید زیرا برخی از داروها بایستی حذف شود که این نوع قرص ها عبارت است از:

وارفارین

در صورتی که فردی دارویی وارفارین مصرف می کند بهتر است به مدت پنج روز قبل از جراحی قطع گردد و به جای آن از دارویی دیگری استفاده شود.

آسپرین

آسپرین به عنوان رقیق کننده خون استفاده می شود در صورتی که بیماری خاصی دارید و مصرف این دارو بسیار ضروری است بهتر است پزشک خود را مطلع سازید تا در صورت لزوم یک هفته قبل از انجام جراحی مصرف این دارو را قطع نمایید.

ایبوبروفن

در صورتی که این دارو را مصرف می نمایید بهتر است به یک روز قبل از انجام جراحی از مصرف آن خودداری نمایید.

ناپروسکن

مصرف این دارو به مدت چهار روز قبل از انجام جراحی قطع شود.

مصرف داروهای دیابت

افراد دیابتی می بایست قبل از انجام جراحی پزشک خود را از بیماری خود مطلع سازند، زیرا این افراد داروهای خاصی را مصرف می نمایند، مطلع ساختن بیمار موجب می شود تا در صورت لزوم داروهای مصرف جایگزین و یا قطع گردد.

بیماران دیابتی

در صورتی که فردی به بیماری دیابت مبتلا است، بایستی سطح قندخون آن ها قبل و بعد از انجام جراحی تعویض مفصل لگن کنترل شود. کنترل سطح قند خون و قرار گرفتن میزان قند خون در سطح نرمال موجب می شود تا روند بهبود و ترمیم به درستی انجام شود و احتمال ابتلا به عفونت کاهش یابد.

جالب است بدانید که قبل از انجام جراحی لگن می بایست سطح قند خون به مدت سه ماه کنترل شود و اگر میزان قند خون در سطح نرمال نباشد لازم است که جراحی زمانی دیگر انجام شود.

کم خونی

یکی از مواردی که قبل از انجام جراحی تعویض مفصل لگن مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد، سطح هموگلوبین خون می باشد. نرمال بودن سطح هموگلوبین خون یکی از مهمترین عواملی است که می بایست در زمان انجام جراحی کنترل شود و در صورتی که فردی به بیماری کم خونی مبتلا باشد انجام جراحی به زمانی دیگر موکول می شود.

مصرف دخانیات

استعمال دخانیات یکی از عواملی است که می تواند موجب به تعویق انداختن روند بهبودی و طولانی تر شدن دوره نقاهت می باشد. استعمال دخانیات می تواند موجب افزایش فشار خون و ضربان قلب، لخته شدن خون و کاهش میزان اکسیژن در جریان خون شود.

ترک کردن مصرف دخانیات در نتیجه و درصد موفقیت تاثیر بسزایی می گذارد، لذا بهتر است به مدت یک ماه قبل از انجام جراحی از استعمال دخانیات بپرهیزید.

بیهوشی در جراحی تعویض مفصل لگن

انتخاب نوع بیهوشی یکی از عواملی است که به سه نوع مختلف تقسیم بندی می شود و انتخاب نوع بیهوشی بسته به شرایط بیمار متفاوت می باشد. به طور معمول بیهوشی در تعویض مفصل لگن به سه نوع بیهوشی عمومی، بی حسی موضعی و بی حسی ناحیه ای تقسیم بندی می شود.

عواملی متعددی می تواند بر نوع بیهوشی تاثیر بگذارد که این عوامل عبارت است از: سوابق پزشکی بیمار، سلامت کلی و وضعیت فیزیکی بیمار و بررسی واکنش های بدن بیمار به داروهای مختلف می باشد.

کلام آخر:

جراحی تعویض مفصل لگن یکی از پیچیده ترین جراحی های ارتوپدی به شمار می آید که می تواند بیمار را از بیماری نجات دهد. در صورتی که در مفصل خود هر گونه درد و ناراحتی را مشاهده می کنید، با مشورت با یک متخصص ارتوپدی می توانید سلامتی خود را بدست آورید.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به متخصص ارتوپدی خوب در شیراز مراجعه نمایید .

مطالب اخیر

رسانه‌های اجتماعی