جراحی تعویض مفصل در شیراز

یکی از جراحی های ارتوپدی، جراحی تعویض مفصل است که به طور معمول در این جراحی، مفصل مصنوعی جایگزین مفصل آسیب دیده می شود. در حقیقت مفصل مصنوعی همانند یک مفصل طبیعی می تواند فعالیت داشته باشد و به طور معمول مفاصل ران، زانو و شانه از مفاصلی هستند که تحت این جراحی قرار می گیرند. جراحی تعویض مفصل یکی از پیچیده ترین جراحی های ارتوپدی به شمار می آید که در این نوشتار قصد داریم به آنچه از جراحی تعویض مفصل باید بدانید! بپردازیم. برای کسب آگاهی بیشتر در این زمینه با ما همراه باشید:

جراحی تعویض مفصل چیست؟

گاهی اوقات مفاصل بدن در اثر آرتروز، شکستگی و سایر شرایط دچار آسیب دیدگی می شود، که معمولا در چنین شرایطی فرد درد زیادی را متحمل می شود، در این صورت انجام جراحی تعویض مفصل توصیه می شود.

در ابتدا زمانی که بیمار دچار چنین آسیب های شده باشد، درمان های غیر جراحی همچون فیزیوتراپی، تغییر در برخی فعالیت های روزانه به منظور تسکین درد و بهبود دامنه حرکتی و بازگشت به زمان سابق انجام می گردد. اما در صورتی که چنین درمان هایی در بهبود مشکل بیمار موثر نباشد، در این زمان انجام جراحی تعویض مفصل به فرد توصیه می شود.

جراحی تعویض مفصل

قدامات قبل از جراحی تعویض مفصل

اقداماتی که بایستی قبل از انجام عمل جراحی تعویض مفصل انجام و رعایت شوند عبارت است از:

انجام آزمایشات و معاینات پزشکی

یکی از مهمترین عوامل که قبل از جراحی تعویض مفصل می بایست مورد بررسی قرار گیرد، وضعیت فیزیکی بیمار است. به طور مثال انجام آزمایشات و نوار قلب از موارد مهمی است که می بایست انجام شود.

پرهیز از استعمال دخانیات

استعمال دخانیات و سیگار از عواملی است که بر روی جریان خون تاثیر گذاشته و موجب به تاخیر افتادن روند بهبودی می شود.

رعایت رژیم غذایی متعادل

یکی دیگر از مهمترین عوامل دیگر که در نتیجه جراحی و پیشگیری از بروز عوارض کمک می نمایید، کنترل وزن و نگه داشتن وزن در حد متعادل می باشد. همچنین داشتن رژیم غذایی به منظور کنترل وزن و پیشگیری از اضافه وزن و چاقی از عواملی است که می تواند از فشار وارد شدن به مفصل پیشگیری نمایید.

پرهیز از مشروبات الکلی

مصرف الکل و مشرولات الکلی از مواردی است که بایستی قبل از عمل جراحی تعویض مفصل به مدت 48 ساعت قطع شود.

انجام فعالیت های ورزشی

انجام فعالیت های ورزشی و رعایت رژیم غذایی مناسب قبل از جراحی می تواند فرد را برای جراحی آماده کند. اما لازم است بدانید که، نوع فعالیت ها و تمرینات ورزشی که می توانید انجام دهید را بهتر است با متخصص ارتوپدی مشورت نمایید.

مصرف دارو

یکی از عواملی که در نتیجه جراحی تاثیر می گذارد مصرف برخی از داروها می باشد. قابل توجه است که در صورت مصرف هر نوع دارویی پزشک خود را مطلع سازید تا در صورت لزوم آن دارو جایگزین شده و یا به طور موقت قطع گردد.

سوابق بیماری

از دیگر عوامل تاثیر گذار بر روند جراحی و بهبود بیماری ابتلا به برخی از بیماری ها می باشد، در صورتی که به هر نوع بیماری همچون سرماخوردگی، تب و سایر بیماری ها مبتلا هستید، بهتر است یک هفته قبل از جراحی، جراح ارتوپدی خود را مطلع سازید.

دکتر مجید عابدی متخصص ارتوپدی، فلوشیب فوق تخصصی جراحی زانو با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد و از بروز عوارض زیاد جلوگیری می کند. جهت مشاوره با بهترین متخصص ارتوپدی در شیراز می توانید با شماره های ۳۲۳۱۳۰۲۱-۰۷۱ و ۰۹۳۳۲۷۷۸۶۷۰ تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرام دکتر مجید عابدی مراجعه نمایید.

آمادگی قبل از جراحی در 24 ساعت آخر

یکی از مواردی که یک روز قبل از جراحی بایستی رعایت نمایید، استحمام کردن به منظور کاهش احتمال بروز عفونت می باشد. همچنین قبل از جراحی نیازی به شیو کردن ناحیه جراحی نخواهد بود، زیرا این امر در صورت نیاز در اتاق عمل انجام می شود. لازم به ذکر است، شب قبل از جراحی از خوردن و آشامیدن اجتناب ورزید.

همراه داشتن وسایل مورد نیاز روز جراحی و همراه بودن با یکی از اعضای خانواده یا دوستان، همچنین نداشتن آرایش و لاک ناخن از مواردی است که در لحظه جراحی بایستی به آن دقت شود.

مشاوره قبل از جراحی تعویض مفصصل با جراح ارتوپدی

از مهمترین مراحل جراحی انجام مشاوره پزشکی با جراح ارتوپدی است، در حقیقت جلسه مشاوره پزشکی کمک می نماید تا شرح حالی از وضعیت جسمانی خود در اختیار پزشک قرار دهیم. که این عوامل عبارت است از:

  • مصرف داروها و ویتامین ها
  • سابقه جراحی و بیماری خاص
  • داشتن هر نوع حساسیت و یا آلرژی
  • پرسیدن سوالات خود از پزشک در خصوص نحوه جراحی و مسائل مرتبط با آن همچون: خطرات و دوره نقاهت، مراقبت های قبل و بعد، انجام تست های پزشکی قبل و بعد از جراحی و …

نحوه انجام جراحی تعویض مفصل

انجام جراحی تعویض مفصل با بیهوشی عمومی و بی حسی صورت می گیرد. مدت زمان انجام این جراحی چند ساعت به طول خواهد انجامید، معمولا در طول جراحی ناحیه آسیب دیده مفصل برداشته شده و مفصل مصنوعی جایگزین آن می شود. اما لازم است بدانید که در چنین وضعیتی، شکل، حرکت و عملکرد مفصل به طور کامل حفظ خواهد شد.

مراقبت های بعد از جراحی تعویض مفصل

دوره نقاهت جراحی تعویض مفصل بسیار کوتاه می باشد، اما برای سپری کردن این دوران لازم است نکاتی رعایت شود، که عبارت است از:

مصرف داروهای تجویز شده توسط متخصص ارتوپدی یکی از مهمترین عواملی است که می بایست رعایت شود. رانندگی پس از جراحی بهتر است صورت نگیرد و به یک فرد دیگر سپرده شود.

همچنین سعی نمایید تا وسایل مورد نیاز خود را در مکان های قابل دسترس بگذارید و از خم شدن ها و کش آمدن های بیش از حد خودداری نمایید.

در زمان استحمام از ایستادن بپرهیزید و سعی نمایید بر روی صندلی بنشینید.

راه رفتن پس از جراحی بهتر است با کمک یک واکر یا عصا صورت گیرد.

دوره نقاهت جراحی تعویض مفصل

با پیشرفت علم و تکنولوژی به ویژه در حیطه پزشکی و مهارت متخصصین ارتوپدی دوره نقاهت پس از جراحی تعویض مفصل زانو بسیار کوتاه خواهد بود. به طور معمول بیمار پس از جراحی می تواند در همان 24 ساعت ابتدایی با کمک عصا اقدام به حرکت و راه رفتن نمایید. همچنین می تواند به سرعت جلسات فیزیوتراپی را شروع نمایید.

لازم به ذکر است که پس از جراحی تعویض مفصل زانو نیازی به استراحت های طولانی مدت نخواهد بود و نکته ای که بایستی بیماران پس از جراحی به آن دقت نمایند این است که در صورت همکاری با پزشک می تواند ظرف مدت زمان سه تا چهار هفته حتی در مواردی بدون نیاز به عصا حرکت نمایید.

نتایج جراحی تعویض مفصل

در حقیقت هدف از جراحی تعویض مفصل بهبود عملکرد مفصل و تسکین درد می باشد. اکثریت افرادی که تحت انجام این جراحی قرار می گیرند از روند جراحی رضایت دارند و این جراحی مزیت های دارد که می تواند سبب برطرف شدن درد و تقویت عضلات مفصل شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به متخصص ارتوپدی خوب در شیراز مراجعه نمایید.

آنچه از جراحی تعویض مفصل باید بدانید!
آنچه از جراحی تعویض مفصل باید بدانید!

در حقیقت بیمار بایستی آگاهی داشته باشد که حد انتظار او از این جراحی چه خواهد بود، اکثر بیمارانی که دچار آرتروز زانو و ساییدگی مفصل هستند، بیماری آن ها همراه با علائم و نشانه های همچون؛ درد، انحراف، ساییدگی، دفرمگی زانو و محدودیت حرکتی خواهد بود.

یکی از مهمترین نکته ای که افراد کاندیدای جراحی تعویض مفصل بایستی در نظر داشته باشند، این است که منشا درد آن ها تنها به دلیل ساییدگی مفصل نیست.

درد به دلیل مختلفی ایجاد می شود و اکثر دردها می تواند مرتبط به التهابات پرده غضروف زانو، تاندونیت، التهابات تاندون ها و عضلات اطراف، ضعف عضلات و حتی مشکلات به جز مفصل زانو باشد.

مشکلات احتمالی به جز مفصل زانو می تواند به دلیل تنگی کانال نخاعی، مشکلات مچ پا، صافی کف پا، انحرافات در قسمت لگن و دیگر اندام ها باشد.

در نهایت بگوییم که علت درد مفصل بایستی در ابتدا مشخص گردد در صورتی که درد علت های به جز ساییدگی داشته باشد، با انجام جراحی تعویض مفصل زانو بهبود نخواهد یافت.

در حقیقت بیمار بایستی انتظارات خود را از جراحی تعویض مفصل با متخصص ارتوپدی در میان بگذارد و نبایست بیمار انتظار داشته باشد که دردهای که به دلایلی به جز ساییدگی ایجاد شده با جراحی بهبود یابد. البته نکته ای بسیار مهم این است که جراحی تعویض مفصل می تواند تا حدی بر روی این گونه درد ها تاثیر بگذارد و سبب خفیف تر شدن و بهبودی آن ها شود.

نکته مهم دیگر این است که اگر فردی مبتلا به بیماری قلبی و عروقی یا واریس پا باشد در صورتی که تحت جراحی تعویض مفصل زانو قرار نگیرد به تدریج با محدودیت حرکتی مواجه خواهد بود که این امر بر روی عملکرد عروقی او تاثیر می گذارد و موجب اختلال خواهد شد.

در نهایت بگوییم که بایستی در ابتدایی امر بدانیم که جراحی تعویض مفصل چه نتایجی را برای ما به همراه دارد و در صورتی که کاندید این جراحی هستیم سعی نماییم جلسه ای برای مشاوره با متخصص ارتوپدی قبل از اقدام به جراحی زانو داشته باشیم تا از نتایج حاصل از این جراحی و انتظارات واقع بینانه آگاهی پیدا کنیم.

راه های ارتباطی دکتر مجید عابدی:
 شماره های تماس:  ۳۲۳۱۳۰۲۱-۰۷۱ و ۰۹۳۳۲۷۷۸۶۷۰
صفحه اینستاگرام: dr_majidabedi

تشخیص بیماری های ارتوپدی

روش های تشخیصی بسیاری وجود دارد که می تواند به تشخیص بیماری های ارتوپدی کمک نمایید. برخی از افراد تصور می کنند که ام.آر.آی هر نوع مشکلی را تشخیص داده و تکمیل کننده تشخیصی است. در صورتی که چنین نیست و روش تشخیصی ام.آر.آی حساسیت های خود را دارد و به تنهایی نمی تواند تشخیص بیماری را مشخص نمایید.

مهمترین نکته ای که بایستی افراد بدانند این است که بهترین روش تشخیصی شرح حال و انجام معاینات فیزیکی است و تا به امروز روشی جایگزین روش تشخیصی شرح حال و معاینات فیزیکی نشده است و همچنان در کتاب ها به عنوان روش تشخیصی مرجع بر آن تاکید می شود.

لذا تنها با انجام روش تشخیصی ام.آر.آی نمی توان تشخیص قطعی و دقیقی را بیان نمود. تمامی روش های تشخیصی تکمیل کننده و کمک کننده یکدیگر خواهند بود.

کلام آخر

در پایان بگوییم که افراد بایستی تصورات معقولانه و واقع بینانه از جراحی تعویض مفصل زانو داشته باشند، برخی از افراد تصورات رویایی و برخی دیگر تصورات بدبینانه ای از جراحی دارند که هر دویی این موارد طبیعی نخواهد بود.

در حقیقت زمانی که کاندید جراحی تعویض مفصل زانو هستید سعی نمایید یک جلسه مشاوره با پزشک خود داشته باشید و در خصوص انتظارات و نتایج حاصل از جراحی با او مشورت نمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به متخصص ارتوپدی خوب در شیراز مراجعه نمایید. اگر در زمینه جراحی تعویض مفصل سوالی دارید می توانید در انتهای همین مقاله بخش نظرات آن را با دکتر مجید عابدی متخصص ارتوپد مطرح کنید

مطالب اخیر

رسانه‌های اجتماعی