درمان پارگی رباط صلیبی

درمان پارگی رباط صلیبی

یکی از آسیب های شایع ورزشی که اکثر ورزشکاران با آن درگیر هستند، پارگی های رباط صلیبی می باشد . در واقع دو نوع رباط صلیبی قدامی و خلفی داریم . این دو نوع رباط به صورت ضربدری کنار یکدیگر قرار گرفته اند و چرخش زانو را کنترل می کنند، همچنین جابجایی رباط خلفی و قدامی را می توانند کنترل کنند و نبود این ها باعث می شود فرد با یک ناپایداری و خالی کردن زانو مواجه شود .

رباط صلیبی از هر نوعی که باشد وجود آن ها اهمیتی خاصی دارد و هر کدام از این رباط ها پاره شود زانو می تواند به صورت باز شده این حالت خالی کردن را داشته باشد

درمان پارگی رباط صلیبی

آیا تمامی رباط های صلیبی خلفی و قدامی نیاز به عمل دارند ؟

یکی از سوالات شایع اکثر افراد این است که آیا تمامی آسیب دیدگی ها نیاز به بازسازی دارند ؟ باید گفت تمامی آسیب های رباط صلیبی نیاز به ترمیم و بازسازی نخواهد داشت و عمل بازسازی رباط صلیبی پس از معاینه انجام می شود و آسیب های همراه این رباط ها شامل : منیسک، رباط های طرفی و مشکلات غضروفی و میزان سطح فعالیت و توقع بیمار از خود تمام این ها نسبت به بازسازی رباط صلیبی نقش خواهد داشت .

آناتومی رباط صلیبی

اساسی ترین رباط زانو که نقش ثبات نیروهای برشی را بر عهده دارد رباط صلیبی قدامی می باشد . متاسفانه یکی از شایع ترین آسیب های ورزشی که به صورت ناگهانی و در اثر ضربات وارد به زانو ایجاد می شود پارگی رباط های صلیبی می باشد .


دکتر مجید عابدی متخصص ارتوپدی، فلوشیب فوق تخصصی جراحی زانو با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد و از بروز عوارض زیاد جلوگیری می کند. جهت مشاوره با بهترین متخصص ارتوپدی در شیراز می توانید با شماره های ۳۲۳۱۳۰۲۱-۰۷۱ و ۰۹۳۳۲۷۷۸۶۷۰ تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرام دکتر مجید عابدی مراجعه نمایید .


تشخیص آسیب دیدگی رباط صلیبی

معاینه

معمولا طبق تحقیقات عمل شده حدود 72% از آسیب دیدگی های رباط های زانو همراه با تجمع مایع در مفصل زانو می باشد .

با معاینه و بررسی های دامنه حرکتی زانو می توان میزان آسیب دیدگی زانو را تشخیص داد، در صورتی که زانو نتواند به صورت کامل باز شود در این مواقع احتمال آسیب دیدگی منیسک زانو وجود خواهد داشت .

با معاینه و لمس اسکلت استخوانی فرد توسط متخصص ارتوپدی می توان به تشخیص شکستگی های استخوانی پرداخت .

انجام تست لاچمن برای بررسی و ارزیابی رباط صلیبی قدامی بسیار موثر خواهد بود . در این تست فرد ابتدا بر روی تخت دراز کشیده و زانو در حالت خمیده با زاویه بین 20 – 30 درجه خواهد بود و ساق پا را به سمت جلو و به طرف خود می کشیم و در این زمان به مقایسه هر دو پا می پردازیم در صورتی که پای آسیب دیده به نسبت پای سالم بیش از 3 میلی متر به سمت جلو بیایید در این زمان می توان تشخیص داد فرد دچار آسیب دیدگی رباط صلیبی قدامی شده است.

بررسی تصویربرداری

امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی روش های تشخیصی زیادی وجود دارد، اما بهترین روش تشخیصی آسیب دیدگی های مفصل زانو ام.آر.آی می باشد .

یکی از بهترین روش های تشخیصی که در صد بسیار زیادی با موفقیت همراه است و به راحتی می توان آسیب دیدگی های رباط های زانو، کوفتگی ها و آسیب های استخوان ران و تیبیا را تشخیص دارد .



نتیجه گیری

البته باید توجه داشت که بی حرکتی در مورد فرد ورزشکار گاهی عوارضی به مراتب بدتر از خود آسیب اصلی بر جای می گذارد از جمله کوتاهی عضلانی، ضعف عضلانی، از بین رفتن حس عمقی مفصل و سایر موارد که عوارض ثانویه آنها می تواند مدتها ورزشکار را دور از میادین قرار دهد. لذا تصمیم گیری در مورد انتخاب نوع درمان و مواجهه با آسیب دیدگی رباط صلیبی بسیار مهم است.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به متخصص ارتوپدی خوب در شیراز مراجعه نمایید .

مطالب اخیر

رسانه‌های اجتماعی